fredag 16 januari 2009

5:e januari 2009

Sista dagen i Yangon började tidigt. Efter ett mindre roligt frukostpaket och en sista guppig busstur var vi snart på flygplatsen och på väg till Bangkok. Till råga på allt vi upplevt under endast åtta dagar i Burma så blev det dramatik och tragedi på planet. Strax efter landningen på thailändsk mark så drabbades en annan passagerare av hjärtstillestånd med oss och övriga planet som vittnen. Det hela var mycket chockerande men vi blev utslussade ur planet innan vi hann se om han vaknade till liv eller inte, hoppas innerligt att han klarade sig.


Vi blev alla olika berörda av flygplanshändelsen men att komma till Bangkok hjälpte oss att tänka på annat. Vi fick några timmars fritid för shopping, poolbad m.m. och sen var det dags att förflytta oss till en babtistisk kyrka några sky-train stationer bort. Det märktes att många var trötta och det hjälpte inte direkt att pastorn var försenad p.g.a. trafiken. Men till slut kom han och även om mötet blev kort så fick vi en gripande redogörelse över burmessituationen i Thailand/Bangkok och möjligheten att prata med några burmeser som flytt till Bangkok för att hjälpa sig själva och sina familjer i hemlandet.

Efter mötet fick vi tiden att njuta lite av att vara tillbaka i ett globariserat och mer ”välutvecklat” samhälle igen (, i alla fall vi som var någorlunda pigga och friska). Alla åt på en engelsk pub, därefter drog några sig tillbaka till hotellet medan övriga åkte till nattmarknaden på blablablanått. Ett par fulla shoppingpåsar och ytterligare bortfall senare åkte de sista tappra kämparna till en sjukt härlig skybar med en otroligt vacker utsikt över ett nattklätt Bangkok från 64:e våningen. Vid ankomsten blev dock jag (Ronny) och Stefan till vår stora förfäran informerade om den gällande dresscoden som inte verkade innefatta mina shorts och Stefans flipp-flopps. Men två stressiga taxiresor, ett par fejklacosteskor och ett par fejkdieseljeans senare var vi tillbaka för att njuta tillsammans med de andra på skybaren. Helt klart värt!

Men till slut var vi också tvunga att ge oss! En smärtfri tillbakaresa till hotellet och sen vare bara bums i säng och vänta på att John Blund skulle hämta oss.

/Ronny





Inga kommentarer: