fredag 16 januari 2009

Efter hemkomsten...

Efter att ha landat på Arlanda i alldeles för många minusgrader från Asiens sköna värme var det många som inte hade den tiden de riktigt behövde att landa i verkligheten i Sverige, flera i gruppen hade direkt arbete och studier att tänka på.

Trots att flera mot slutet blev lite krassliga lyckades ändå alla var med på alla programpunkter efter att ha kämpat tappert. Vi har nu återvänt efter en oförglömlig resa med möten med människor som gjort väldigt starka intryck på oss. Vi kommer att behöva fortsätta att bearbeta våra intryck tillsammans. Det känns också som att alla är laddade att fortsätta arbetet på hemmaplan med Burma. Uppmaningen från vännerna i Burma var ju att fortsätta be för dem och berätta här hemma om hur situationen ser ut för folket i Burma.

Detta är några av de mest centrala frågor som vi behöver och kommer att bearbeta efter den här resan för att kunna berätta för andra på ett så bra sätt som möjligt:

Vilka möten med människor minns du bäst?
Vilka intryck i landet var starkast?
Vad hade du för förväntningar på resan och hur tycker du att de har infriats?
Har du fått en förändrad syn på kyrkan? Hur har resan påverkat din tro? (Att möta människor av annan tro och att möta kristna i Burma.)
Har resan påverkat din syn på livet i övrigt?
Vad har du för tankar kring fortsättningen av Burmaprojektet och i förhållande till landet? Vad skulle du vilja göra?

Söndagen 25 januari medverkar Burmaresenärerna i församlingens högmässa i Nacka kyrka. Framför allt vill vi alla bjuda in till Internationellt café 18 feb då Burmagruppen berättar om alla sina intryck och visar bilder.
Kvällsmässa kl 18 och cafékväll kl 19.

/Jerker

Inga kommentarer: