tisdag 15 juni 2010

Tisdagen den 15/6

Hej allihopa!

Jag ska berätta för er om vad som har hänt idag.
Dagen började med väckning. En kille från besättningen ropade ut i högtalaren en massa saker, han menade i alla fall att vi skulle gå upp. Vi åt frukost, och sedan blev det morgonbön. Vi sjöng låtar, en man från besättningen berättade om en speciell händelse i sitt liv och till sist bönen. Efter det hade vi under resten av förmiddagen lektioner. På lektionerna pratade vi om hur man hittar i bibeln och lite grann om bibelforskning. När lektionerna nått sitt slut åt vi lunch. Det blev pastasallad. Gott!
Hela eftermiddagen bestod av segling. Idag seglade vi liksom på riktigt. Båten lutade, vi kryssade och körde i runt nio knop. Jag vet inte exakt hur länge vi seglade, men ganska lång tid i alla fall. Sträckan var från Lysekil till Smögen. I Smögen fick vi en rast där många köpte godis.
Senare på kvällen gjorde vi massor med roliga lekar, till exempel korv med bröd- kull. Ännu senare gjorde vi olika former av samarbetsövningar. En person hade ögonbindel, och en annan hade händerna fastbundna. Vid olika övningar skulle man samarbeta under dessa förutsättningar.
Just nu har vi precis haft andakt och sång. Nu blir det kvällsmacka och sedan hopp i säng.
Tack för mig, skepp och hoj!


MOA
Petter hälsar också.

1 kommentar:

Anders Branderud sa...

I blogginlägget skrives ”bibelforskning”, och jag antar att det hänvisar på forskning om den kristna bibeln. För att undervisa i det ämnet, så är det viktigt att ta del av nedanstående forskning som finns på hemsidan www.netzarim.co.il .

(Att skilja på det som är skrivet ovan och nedan), Första århundradets Ribi Yehoshua – Mashiakh (Messias)- från Nasaret var enligt en logisk analys baserad på vetenskapliga premisser av de tidigaste omfattande manusskripten (inkluderandes de logiska implikationera av Dödahavsrullarna 4Q MMT) av ”Matteusevangeliet” (vilken är anti-Torah (anti-Moseböckerna) och förvrängdes från den ursprungliga undervisningen av Ribi Yehoshua ha-Mashiakh som finns att läsa i Netzarim Hebrew Matityahu) en Torah-lärare som praktiserade Torahn hela sitt liv.

Forskningen på ovanstående Netzarim-hemsida bevisar att även hans efterföljare höll och praktiserade Torahn hela sina liv och att Netzarim och kristendom alltid var två skilda religioner; samt att kristendomen inte har sitt ursprung ur Messias autentiska undervisning.

Anders Branderud